Please select a page template in page properties.

Nieuws en Agenda

Blijf op de hoogte van Research Data Netherlands via het nieuwsoverzicht en de agenda.

Nieuws

RDNL-training in de race voor Digital Preservation Award

RDNL-training in de race voor Digital Preservation Award

12 September 2016

De introductiecursus Essentials 4 Data Support van RDNL is een van de drie kanshebbers voor een Digital Preservation Award in de categorie Teaching & Communications.

Finalisten

De jury stelde op basis van alle inzendingen een shortlist op voor de Digital Preservation Award. Daarop staan naast Essentials 4 Data Support ook het initiatief Transforming Archives/Opening Up Scotland’s Archives en het project Tate, MoMA and SFMoMA: Digital Preservation – Sustaining Media Art (A Matters in Media Project), zo maakte hoofdorganisator Digital Preservation Coalition vandaag bekend. Lees verder op de DPC-site over de finalisten en de verdere verkiezingsprocedure.

Digital Preservation Awards

De prestigieuze internationale Digital Preservation Awards worden elke twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die op een significante en innovatieve manier hebben bijgedragen aan het veiligstellen en toegankelijk houden van ons wereldwijde digitale erfgoed. Dit jaar vindt de prijsuitreiking tijdens een feestelijke ceremonie op 30 november in Londen. Er zijn Awards in zes categorieën:


•    Research & Innovation
•    Teaching & Communications
•    Most Distinguished Student Work in Digital Preservation
•    Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Industry
•    Safeguarding the Digital Legacy
•    The Digital Preservation Coalition Fellowship