Please select a page template in page properties.

Nieuws en Agenda

Blijf op de hoogte van Research Data Netherlands via het nieuwsoverzicht en de agenda.

Nieuws

Essentials 4 Data Support

Essentials 4 Data Support

18 December 2019

Schrijf je in voor de voorjaarsronde in 2020.

Essentials 4 Data Support is een inleidende cursus voor degenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksgegeven. Research Data Netherlands biedt deze cursus al 5 jaar aan en heeft al meer dan 300 data supporters opgeleid.

Studenten zijn vaak bibliotheekmedewerkers die werken als informatiespecialisten, maar ook is de cursus nuttig gebleken voor beleidsadviseurs, ICT-specialisten, onderzoekers die verantwoordelijk zijn voor databeheer en datastewards. Afgelopen zomer is de cursus uitgebreid met, onder andere, de nieuwste technische ontwikkelingen, juridische kwesties en overkoepelende thema’s zoals FAIR en EOSC. Essentials 4 Data Support is in het Nederlands en Engels beschikbaar.

Na de eerste cursusdag op 14 mei volgt een periode van online studie door de student. Ook worden opdrachten gemaakt, die door de coaches en mede-studenten van feedback worden voorzien. Na 6 weken volgt een tweede groepsdag op 18 juni 2020. Op deze dag zullen ook gastsprekers een wezenlijk onderdeel van de dag vormen.

In de afgelopen zomer van 2019 is de cursus uitgebreid met, onder andere, de nieuwste technische ontwikkelingen, juridische kwesties (AVG) en overkoepelende thema’s zoals FAIR en EOSC.

Aanmelden kan via: https://datasupport.researchdata.nl/