Als nationale coalitie van data-archieven bevordert RDNL het duurzaam archiveren en hergebruiken van onderzoeksdata

Meer informatie partners

4TU.ResearchData

4TU.ResearchData biedt onderzoekers een betrouwbare langetermijnbewaarplaats voor technisch-wetenschappelijke onderzoeksgegevens. 4TU.ResearchData creëert mogelijkheden om publicaties te koppelen aan onderliggende data en stimuleert een betere vindbaarheid en citeerbaarheid van onderzoeksdata.

De onderzoeker kan in alle stadia van zijn onderzoek bij 4TU.ResearchData terecht voor advies en ondersteuning met betrekking tot databeheer. Dit reikt van het opzetten van een datamanagementplan, het faciliteren van een data-lab tot het uiteindelijk deponeren van de data in het archief. De datasets worden automatisch voorzien van een Digital Object Identifier (DOI) waarmee de zichtbaarheid, vindbaarheid en citeerbaarheid wordt bevorderd.

4TU.ResearchData is een initiatief van de drie technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente) en biedt bovengenoemde diensten tevens aan onderzoekers van andere instellingen.

Bekijk voor meer informatie de website data.4tu.nl/info/ of neem contact op via researchdata@4tu.nl

Data Archiving and Networked Services (DANS)

Data Archiving and Networked Services (DANS) bevordert duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Hiertoe stimuleert DANS dat wetenschappelijke onderzoekers gegevens duurzaam archiveren en hergebruiken, bijvoorbeeld via het online archiveringssysteem EASY. Tevens biedt DANS met NARCIS toegang tot duizenden wetenschappelijke datasets, e-publicaties en andere onderzoeksinformatie in Nederland. Daarnaast verzorgt het instituut training en consultancy en doet het onderzoek naar duurzame toegang tot digitale informatie.

Gedreven door data zorgt DANS er met zijn dienstverlening en deelname in (inter)nationale projecten en netwerken voor dat de toegang tot digitale onderzoeksgegevens verder verbetert.

DANS is een instituut van KNAW en NWO.

Bekijk voor meer informatie de website dans.knaw.nl/nl of neem contact via info@dans.knaw.nl.

SURF

Steeds vaker krijgen onderzoekers bij universiteiten, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven te maken met grote hoeveelheden data, die opgeslagen en geanalyseerd moeten worden. SURF begrijpt deze vaak complexe vraag en biedt diensten op maat aan. Zo kunnen onderzoekers optimaal gebruik maken van de beschikbare rekenkracht en datavoorzieningen in ons HPC-centrum.

Met ons nationaal HPC-centrum biedt SURF diensten, expertise en ondersteuning op het gebied van supercomputing, cluster computing, dataopslag, -archivering, big data analyse, visualisatie, grid en cloud services.

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. SURF is verantwoordelijk voor de nationale e-infrastructuur.

Bekijk voor meer informatie de website surf.nl of neem contact op via: info@surf.nl.