Als nationale coalitie van data-archieven bevordert RDNL het duurzaam archiveren en hergebruiken van onderzoeksdata

Meer informatie partners

4TU.ResearchData

4TU.ResearchData biedt onderzoekers een betrouwbare langetermijnbewaarplaats voor technisch-wetenschappelijke onderzoeksgegevens. 4TU.ResearchData creëert mogelijkheden om publicaties te koppelen aan onderliggende data en stimuleert een betere vindbaarheid en citeerbaarheid van onderzoeksdata.

De onderzoeker kan in alle stadia van zijn onderzoek bij 4TU.ResearchData terecht voor advies en ondersteuning met betrekking tot databeheer. Dit reikt van het opzetten van een datamanagementplan, het faciliteren van een data-lab tot het uiteindelijk deponeren van de data in het archief. De datasets worden automatisch voorzien van een Digital Object Identifier (DOI) waarmee de zichtbaarheid, vindbaarheid en citeerbaarheid wordt bevorderd.

4TU.ResearchData is een initiatief van de drie technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente) en biedt bovengenoemde diensten tevens aan onderzoekers van andere instellingen.

Bekijk voor meer informatie de website data.4tu.nl/info/ of neem contact op via researchdata@4tu.nl

Data Archiving and Networked Services (DANS)

Data Archiving and Networked Services (DANS) is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. We helpen onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met meer dan 150.000 datasets en zestig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande repositories van Europa.

DANS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Kijk voor meer informatie over DANS op de webiste dans.knaw.nl/nl of neem contact op via info@dans.knaw.nl.

SURF

Steeds vaker krijgen onderzoekers bij universiteiten, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven te maken met grote hoeveelheden data, die opgeslagen en geanalyseerd moeten worden. SURF begrijpt deze vaak complexe vraag en biedt diensten op maat aan. Zo kunnen onderzoekers optimaal gebruik maken van de beschikbare rekenkracht en datavoorzieningen in ons HPC-centrum.

Met ons nationaal HPC-centrum biedt SURF diensten, expertise en ondersteuning op het gebied van supercomputing, cluster computing, dataopslag, -archivering, big data analyse, visualisatie, grid en cloud services.

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. SURF is verantwoordelijk voor de nationale e-infrastructuur.

Bekijk voor meer informatie de website surf.nl of neem contact op via: info@surf.nl.