Partners

Research Data Netherlands bestaat momenteel uit 4TU.ResearchData, Data Archiving and Networked Services (DANS), Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL) en SURF.

Wil je weten wat de afzonderlijke partners doen? Lees hier meer.

Datadomeinen

Binnen de Research Data Netherlands coalitie werken de partners nauw samen om toegang tot en archivering van onderzoeksdata ook in de toekomst veilig te stellen.

DANS, 4TU.ResearchData, DTL en SURF hebben zich vanuit hun geschiedenis en achtergrond gespecialiseerd op datadiensten binnen verschillende wetenschappelijke domeinen. Zij beschikken over expertises die elkaar goed aanvullen.

Ook partner worden?

RDNL bestaat uit organisaties die primair back-office en technische basisinfrastructuur functies vervullen en die voldoen aan de richtlijnen van de CoreTrustSeal. De coalitie staat open voor andere organisaties die zich engageren voor data stewardship en aan deze voorwaarden voldoen, of bereid zijn daar binnen een gestelde termijn aan te voldoen.

De focus ligt hierbij op organisaties die een backofficefunctie hebben in het proces van datacuratie en die in bezit zijn van een CoreTrustSeal of een vergelijkbaar kwaliteitskeurmerk. Deze certificering garandeert de duurzame beschikbaarheid van gearchiveerde onderzoeksdata.

Voordelen

De meerwaarde van RDNL is dat de samenwerkende organisaties gezamenlijk een breder terrein kunnen bedienen dan ieder alleen en profiteren van het bundelen van kennis, waardoor we beter in staat zijn de gebruikers te bedienen. Zo zijn we in diverse opzichten complementair, zowel door de vakgebieden die we bedienen, als door de diensten die we aanbieden en de variëteit aan soorten onderzoeksdata waarover we expertise hebben en beschikbaar stellen.

Als partner van Research Data Netherlands maakt u deel uit van een landelijk netwerk, waarbij interne en externe onderlinge samenwerking centraal staat. Door gebruik te maken van elkaars diensten en competenties wordt overlap voorkomen en de transparantie voor de potentiële gebruiker vergroot. Bovendien gaat toekomstige samenwerking op het gebied van basisinfrastructuur voordelen opleveren op het gebied van vindbaarheid, integratie en uitwisselbaarheid van data, maar ook in financieel opzicht op basis van schaalvoordelen.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van het partnerschap, of naar informatie over het verkrijgen van een CoreTrustSeal? Neem contact op via info@researchdata.nl.