Essentials 4 Data Support & Leren Preserveren combi training | 29, 30, 31 juni en 6 juli | Inschrijving geopend

juni 10, 2022

De erfgoedwetenschappen zijn een snel groeiende wetenschappelijke discipline, op het grensvlak van de geesteswetenschappen en de exacte wetenschappen. Als onderdeel van de European Research Infrastructure for Heritage Science (E-RIHS), wordt er ook een Nederlandse infrastructuur voor de erfgoedwetenschappen opgezet: E-RIHS.nl 

Data spelen een cruciale rol in het E-RIHS.nl netwerk. Om (aankomende) data stewards, datamanagers en onderzoekers in de erfgoedwetenschappen te trainen op het gebied van goed databeheer, is er een pilot ingezet waarbij onderdelen van Essentials 4 Data Support van RDNL en Leren Preserveren van het Netwerk Digitaal Erfgoed, worden gecombineerd. Meer informatie over deze “Duurzame Data Bootcamp voor de Erfgoedwetenschappen” kan je vinden op de registratiepagina. Hier kan je je ook opgeven voor de Bootcamp.

De 4 dagdelen van de Bootcamp worden gehouden op 29, 30, 31 juni en 6 juli 2022, met als locaties de vestigingen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed in Amersfoort en Amsterdam. De voertaal is Nederlands. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.