De cursus Essentials 4 Data Support is een introductiecursus voor diegenen die onderzoekers ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata: de data supporters. Met de cursus wil Research Data Netherlands een bijdrage leveren aan de professionalisering van en afstemming tussen data supporters. In de cursus worden de essentiële bouwstenen van het werkveld behandeld. Na de cursus heeft de deelnemer een overzicht van de fasen die wetenschappelijke onderzoeksdata in hun levenscyclus doorlopen.

Online-only of cursusronde

De kern van Essentials 4 Data Support wordt gevormd door het online cursusmateriaal. Research Data Netherlands stelt dit online leermateriaal voor iedereen kosteloos beschikbaar, vanuit de gedachte van het delen van kennis. De online cursus is op elk moment en op eigen gelegenheid te volgen.

Als u dieper op de stof in wilt gaan, kunt u zich registreren voor een cursusronde. U volgt dan de online cursus en neemt daarnaast deel aan twee verdiepende dagen met presentaties van experts op het gebied van datamanagement. Ook maakt u kennis met uw medecursisten/vakgenoten en voert u een aantal online opdrachten uit.

Flyer: Introductory course Essentials 4 Data Support (pdf)

Essentials 4 Data Support

De cursussen in 2019 zijn vol. De eerste twee rondes van 2020 staan open voor inschrijving.

Verdere informatie over de cursus kunt u vinden op de website.