AVG 4 Data Support

Onderzoekers zo goed mogelijk helpen bij het beschermen van persoonsgegevens tijdens hun onderzoek is één van de taken van een data supporter. In de cursus AVG 4 Data Support leer je alle begrippen rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kennen en de stappen die je kunt ondernemen in de verschillende fasen van wetenschappelijk onderzoek om persoonsgegevens te beschermen.

Online-only of cursusronde

Het cursus is 24/7 kosteloos online beschikbaar. Hiermee kun je de cursus volgen als online-only variant. 

Wil je dieper in de AVG duiken, oefenen met concrete casussen over persoonsgegevens en kennismaken met experts en andere datasupporters, dan kun je je nu ook inschrijven voor de eerste ronde van de cursus! Dit houdt in dat je drie sessies volgt (twee sessies van twee uur en een sessie van vier uur) en aan een opdracht werkt. Het inschrijfgeld bedraagt 895 euro (plus btw).

Docenten voor deze cursus zijn Marlon Domingus, Functionaris Gegevensbescherming van de Erasmus Universiteit Rotterdam, en Miriam Beusink, van de ELSI Servicedesk van Health-RI, met hulp van Emilie Kraaikamp, Privacycoördinator bij DANS. Het online lesmateriaal en de sessies zijn in het Nederlands.

Cursusdata

Op dit moment zijn er geen nieuwe cursusdata gepland. Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, maken we deze bekend via onze website en social media kanalen.

Aanmelden

Schrijf je in voor de cursus AVG 4 Data Support via het online registratie- en betalingsformulier.

Direct starten?

Wil je direct starten met de AVG 4 Data Support cursus? Volg dan de online-only variant op onze datasupport website.

Wil je meer weten?

Bezoek de RDNL website of neem contact op via cursus@researchdata.nl bij vragen.